Gluteeniton ja hiivaton kaura-pizzapohja

Erilaisina ajatuksina ollut pidempäänkin kokeilla, mutta kun tulossa oli tarve isompaankin gluteenittomaan pizzataikinaan, niin piti nyt muutama pikkupitsa tehdä. Äkkiä etsin muutaman hiivattoman peruspizzapohjan ohjeen ja vertailin usein käyttämääni gluteenittoman jauhopussin sämpyläohjeeseen. Näistä sitten puolen pellillisen verran skaalasin:

  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoa (kotimaista kaura-perunajauhoa)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl psylliumia
  • 2,5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • ~1,5 dl vettä, lisäten sopivasti

Jos käyttää jauhoseosta, jossa on psylliumia, niin se riittää. (Kts. gluteeniton jauhoseos.) Suolan määrää voi maun ja täytteiden mukaan säätää. Mittaa ensin kuivat aineet ja sekoita, lisää öljy ja vettä loput vähitellen niin että taikinasta tulee sopiva kun kaikki imeytyy. Sitten vaan pellille sopivina köntteinä ja levittelemään. Täyttämisen jälkeen paisto noin 225 astetta ja 15 min (jos ei liian tehokas uuni).

Katso myös tomaattikastikkeen korvike, kurpitsasose.

Jätä kommentti