Kermaiset wokkikasvikset

Kaupasta kun saa nykyään muutamaan annokseen riittäviä erilaisia wok-sekoituksia, niin käteviä jos ei muuten tulisi ostettua monenlaisia kokonaisia kasviksia, ja samalla pienessä määrin tulee kokeiltua erilaista. Nehän menee vaikka (riisi)nuudelien ja jonkun kanapaketin tai vaikka makkaran kanssa.

Nyt sattui olemaan tarjouksessa thai- ja aasiakasviksia, mutta valitsin tällä kertaa korealaisen sekoituksen. Sitten toisesta kaupasta löytyi kuohukermaa, niin tulihan se ajatus kokeilla kermaisena tai vähän kuin kermakastikkeella. Sweet and sour -kastiketta ajattelin ensin, mutta en tiedä miten tuo olisi pannuun sokeri tarttunut 😀 lisäsin kyllä lautaselle vähän pikkurasiasta, kun isoa pulloa ei enää ollut.

  • Paistorasvaa pannulle (ja jos lihan haluaa kypsentää samalla)
  • 1 rasia wok-kasviksia (noin 200 g?)
  • 1 dl kuohukermaa (1/2 purkkia)
  • (2 lusikallista sweet and sour -kastiketta maun mukaan)

Voita, voiöljyä, margariinia tai jotain öljyä pannulle ja lihat voi kypsentää samalla, mutta nyt söin valmista leikkelettä leivän päällä. Sitten kasvikset muutamaksi minuutiksi tirisemään. Suutuntuman mukaan miten pehmeiksi haluaa, ja lämpöä vähemmälle tai pois. Kuohukermaa sekaan ja makeutta halutessa jo sweet and sour -kastiketta.

Riisi oli jo erikseen lisäkkeenä, siihen päälle kermaisia wokkikasviksia ja syömään. Proteiinia sitten vaikka leivän päällä leikkeleen muodossa tai muuten.

Jätä kommentti